Koncert Cross Atlantic Trio u Sinagogi

Koncert Cross Atlantic Trio u Sinagogi

Poštovani,

Srdačno vas pozivamo na koncert povodom obeležavanja Evropskog dana jevrejske kulture koji će se održati u subotu 02. septembra od 20h u novosadskoj Sinagogi. Nastupiće Cross Atlantic Trio.

Cross Atlantic Trio će održati celovečernji koncert u novosadskoj Sinagogi u subotu 02.09.2023. od 20.00 časova, čime ćemo obeležiti Evropski dan Jevrejske kulture. Jevrejska opština poklanja ovaj koncert novosadskoj publici! 

ULAZ JE SLOBODAN!
Cross Atlantic Trio, kako mu ime kaže, sastavljen je od tri mladih i perspektivnih gitarista evropskog i američkog porekla koji su se okupili u  Beču. Oni su postavili za cilj da predstave prefinjen senzibilitet i pristupačnost klasične muzike široj, modernoj publici. 
Ansambl donosi mladalačku energiju i svež inventivni pristup repertoaru klasicne gitare. Njihov jedinstveni način kombinovanja klasične tradicije sa kontrastnim stilovima savršeno odražava njihove komplementarne muzičke sposobnosti i ličnosti. Svaki član C.A.T. diplomirao je sa odličnim uspehom na Univerzitetu za muziku i scenske umetnosti Beč 2022 godine.
Trenutni projekat trija obuhvata špansku i brazilsku muziku, koji dobija konstantne pohvale kako kritičara tako i javnosti. Ovo je motivisalo ansambl da snimi i producira svoje debi album, planiran za izdavanje 2023  
Dobro došli!