Festival

Festival

Dragi članovi jevrejskih zajednica bivše Jugoslavije,

Zadovoljstvo nam je da Vas pozovemo da nam se pridružite na Limmud ExYu festivalu, od 8. do 10. decembra 2017. godine.

Sve potrebne informacije možete pronaći ispod. Ukoliko imate bilo kakvih pitanja ili Vam je potrebno više informacija, slobodno nam pišite na: limmudexyu@gmail.com

Pozivamo Vas i da nas pratite na Facebook-u, Limmud ExYu, gde ćemo postavljati najnovije informacije o programu, predavačima i Limmud ExYu festivalu uopšte.

Hag Sukot Sameah!

Dragi prijatelji,

Limmud ExYu se nakon 4 godine pauze vraća na kulturno-obrazovnu scenu bivše Jugoslavije! Limmud ExYu je trodnevni festival, koji:
- je posvećen jevrejskom učenju;
- širi jevrejske horizonte;
- povezuje, osnažuje, poštuje;
- pruža raznolikost judaizma;
- podstiče dijalog, razmenu mišljenja, druženje;
- neguje jevrejsku kutluru.


Limmud ExYu Vas poziva da od 8. do 10. decembra 2017. budete deo festivala učenja i zajedništva. Naš domaćin ove godine je Jevrejska opština Subotica, a Limmud ExYu festival će se održati u hotelu Patria. Partneri Limmud ExYu fesitvala su Savez jevrejskih opština Srbije, JDC i Limmud (međunarodna organizacija).
Program, koji Vam nudi spektar tema od jevrejske umetnosti, religije, tradicije, preko politike, kulture i razumevanja teksta, do istorije, modernog stvaralaštva i savremene zajednice, počinje u petak, 8. decembra u 15 časova i završava se u nedelju, 10. decembra u 15 časova. Tokom trajanja Limmud ExYu festivala imaćete priliku da budete deo interesantnih predavanja i radonica, da iskusite Šabat službu u novorenoviranoj subotičkoj sinagogi, da sretnete stare i steknete nove prijatelje i da
napravite još jedan korak na Vašem jevrejskom putovanju. Limmud ExYu festival je takođe pripremio i program za naše najmlađe članove.

Cena particije:
- Program + pun pansion = 70 EUR
- Supružnici (program + pun pansion) = 120 EUR
- Program + obroci (bez noćenja u hotelu) = 40 EUR
- Program (participacija po danu) = 30 EUR
- Deca od 4 do 10 godina (program + pun pansion) = 35 EUR
- Deca do 3 godine = ne plaćaju participaciju


Za Limmud ExYu festival se možete prijaviti do 15. 11.2017. popunjavanjem formulara. Kako biste obezbedili Vaše mesto na Limmud ExYu festivalu, neophodno je i da izvršite uplatu u svojim matičnim jevrejskim opštinama do 15.11.2017.

NAPOMENA:
- Prevoz nije uključen u cenu participacije.
- Prijave za koje ne budu izvršene uplate do 15.11.2017. smatraće se nevažećim.
- Prijave koje stignu nakon 15.11.2017. biće stavljene na listu čekanja.
- U slučaju otkazivanja učešća nakon 27.11.2017. participacija neće biti vraćena.

BUDITE VOLONTER/KA NA LIMMUD EXYU FESTIVALU
Limmud ExYu festival priprema i vodi tim posvećenih volontera. Ova volonterska kultura predstavlja osnovu Limmud festivala. Ukoliko ste zainteresovani da doprinesete i budete deo volonterske porodice na Limmud ExYu festivalu, molimo Vas da popunite ovaj formular najkasnije do 30.10.2017.


Vaš Organizacioni Tim Limmud ExYu
Mina Pašajlić, Ivona Gačević, Sonja Viličić, Dragana Stojanović, Mila Stojanović i Dunja Miljković