Koncert

Koncert

Poštovani i dragi naši članovi,

 Srdačno vas pozivamo da prisustvujete jednom lepom muzičkom doživljaju, koncertu mladog klarinetiste Ilije Sretenovića uz klavirsku pratnju Ksenije Radaković, koji će se održati danas (18.10.2021) sa početkom u 18 sati u klubu JONS (na I spratu).

Moderator je Leon Kajon.

ILIJA SRETENOVIĆ rođen je 22.7.2005. u Sremskoj Mitrovici. Muzičku školu ,,Petar Krančević'' pohađa od svoje dvanaeste godine u klasi prof. Leona Kajona. Pohađao je više master klasova sa međunarodnim profesorima iz celog sveta. Nagrađivan kao najuspešniji polaznik „Letnje akademije klarineta“ dve godine za redom,  koju sa gostima iz inostranstva vodi profesor Akademije umetnosti Novi Sad. Uspehe na master klasovima i ranijim susretima prepoznao je prof. Aleksandar Tasić, vrsni klarinetista,  sa kojim ima i mentorski odnos pri AUNS. Nosilac je više nagrada na republičkom i međunarodnom nivou. Aktivan je u „Narodnom orkestru“ sa kojim je ovog leta, kao solista imao turneju po Poljskoj.

Klarinetski klasici i odabrana dela za solo klarinet, daće priliku publici da doživi i oseti sve kvalitete ove mlade umetničke ličnosti.

Na programu koncerta su dela C.M. Webera, C. Stamitza, G.Donizzetia, C. Nielsena